Opvoeden en Opgroeien

 

Ouder & Kind Adviseur

 

Ouders en/of kinderen komen soms momenten in het leven tegen waarin ze (even) niet lekker in hun vel zitten of niet weten hoe ze met een bepaalde situatie om moeten gaan. Op deze momenten biedt de Ouder & Kind Adviseur van Vita Amstelland ondersteuning om ouders en kinderen snel weer zelf op weg te helpen. Deze ondersteuning bieden wij aan in de vorm van gesprekken, themabijeenkomsten en cursussen. Onze drijfveren hierbij zijn openheid, positiviteit, verbinding en eigen kracht.
 

Kinderen, ouders, leerkrachten en interne begeleiders kunnen met allerlei vragen terecht bij de Ouder & Kind Adviseur. Deze vragen hoeven niet gerelateerd te zijn aan school, maar kunnen betrekking hebben op de ontwikkeling of gedrag van het kind, opvoeding- en echtscheidingssituaties, spelen, vrienden, pesten, vrijetijdsbesteding en/of andere thema’s die in gezinnen bezig houden. Daarnaast kan een Ouder en Kind Adviseur ook doorverwijzen naar overige hulp- en begeleidingsinstellingen. 

De Ouder & kind adviseur van Vita Amstelland richt zich op gezinnen met op kinderen van 4 t/m 12 jaar die op de basisscholen in Uithoorn zitten. Ondanks dat de Ouder & Kind Adviseur veel samenwerkt met bovenstaande scholen, is de adviseur niet in dienst van deze scholen. Hierdoor behouden we een onafhankelijke positie.

 

"Met openheid, positiviteit, verbinding en eigen kracht, helpt de Ouder & Kind adviseur je weer snel op weg!"


Contact

Maatschappelijk werk van Vita is er voor iedereen in de regio Amstelland. Je kunt ons telefonisch bereiken of stel je vraag stellen aan de hand van het contactformulier

020 - 5 430 440 info@vita-amstelland.nl

Jeugd Maatschappelijk Werk

 

Jeugdmaatschappelijk werk van Vita Amstelland begeleidt ouders en tieners vanaf 12 jaar bij vragen die ze tegenkomen rondom deze fase van hun leven. De maatschappelijk werker luistert, denkt met je mee en helpt je op weg zodat je snel weer grip hebt op je situatie.
 

 

Jeugdmaatschappelijk werk bestaat uit individuele trajecten met ouders en/of kinderen die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, met als thema’s: echtscheiding en de omgang met kinderen, omgaan met emotionele buien van tieners, opvoeden van tieners, schoolkeuzes.
Wij streven er naar om tieners (en hun ouders) in een zo vroeg mogelijk stadium de juiste hulp en begeleiding te bieden.